Palvelumme

Hormikartoitukset

Hormikartoitus on hyvä teettää ennen hormitöiden tai linjasaneerauksen aloittamista. Hormikartoitus on hormien oma kuntotarkastus, jossa selvitetään hormien mahdolliset vauriot ja korjaustarpeet.

Hormikartoitukset, hormisaneeraukset ja sisäilmatyöt
Hormisaneeraukset oikein menetelmin

Hormisaneeraukset

Hormisaneerauksen kohteena voi olla mikä tahansa rakennus omakotitalosta kerros- tai rivitaloon. Hormisaneeraukset tulee tehdä oikein menetelmin, riippuen mm. lämmitysmuodosta – kaikki korjaustavat kun eivät sovellu jokaiseen kohteeseen.

Sisäilma & ilmankierto

Hormien kunnostamisen ohella teemme myös paljon sisäilman laatuun ja ilmankierron parantamiseen liittyviä töitä. Asennamme mm. korvausilmaventtiilejä ja huippuimureita, uusimme hormiliitoksia ja ratkomme tulisijojen vetoon liittyviä ongelmia.

Hormikartoitukset, hormisaneeraukset ja sisäilmatyöt

Usein kysyttyä:

Vaikka hormien käyttöikä on varsin pitkä, talon muiden osien tavoin nekään eivät ole ikuisia ja alkavat heiketä ajan saatossa. Rapistuneessa, vuotavassa hormissa veto ei toimi, savut ja hajut saattavat päätyä väärään paikkaan ja paloriski on korkeampi. Hormiin päätyneet roskat, kuten oksat, tiilenpalaset jne. haittaavat myös vetoa ja nostavat paloriskia. Ehjä, puhdas ja toimiva hormi vaikuttaa siis sekä asumismukavuuteen, että paloturvallisuuteen.

Kokonaiskustannus tietysti riippuu paljon kohteesta ja kunnostettavien hormien määrästä ja koosta. Tavallisessa omakotitalokohteessa massattavia hormeja (tulihormit) on yleensä 1-3 kpl ja remonttikustannus on keskimäärin 1 500 – 2 000 €.

Kyllä, palvelumme kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Verovähennyksen saa tehdä työn osuudesta kulloinkin voimassa olevien rajojen mukaisesti (vuonna 2022 40%). 

Emme tee. Meillä jokainen asiakas maksaa oman kohteensa kartoituksen ja jos jatkotoimiin päädytään, hyvitämme kartoituksen osuuden kokonaisuudessaan saneerauksen hinnasta. Näin kukaan ei maksa palveluissaan toiselle ilmaiseksi tehdyn työn kustannuksia.

Kyllä. Työ tehdään pääasiallisesti katon kautta, eikä se haittaa asumista. Hormien saneeraus kestää yleensä 1-5 päivää ja kotona voi asua normaalisti koko tämän ajan.

Kyllä vaan. Yleensä tällaisessa tilanteessa kannattaa tehdä kartoitus, joka paljastaa ongelman syyn. Kun aiheuttaja on tiedossa, annamme ehdotuksen korjausmahdollisuuksista.

Kyllä. Korjaamme kaikenlaisia savupiippuja.

Ota yhteyttä:

+358 44 550 0555

arto@hormiremontit.com

Suomen Hormiremontit Oy | Kotipaikka: Turku | Y-tunnus: 2637594-3